Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie: Antwoord op maatschappelijke problemen.

Ik ben aangehouden. Wat moet ik doen?

Als je bent aangehouden / bent gedetineerd dan kun je contact opnemen met Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie. Al tijdens je detentie kunnen we je begeleiden. Wij bezoeken je regelmatig in de gevangenis en houden ook daarna contact met je. Tijdens je detentie denken we al met je mee over praktische zaken. Natuurlijk luisteren we goed en horen we graag wat je plannen zijn.

Als je bent aangehouden en je zit net in detentie, dan is het verstandig om direct contact met ons op te nemen. Je kunt ons bellen op het algemene nummer 070-3697531 of via het mobiele nummer 06-28847014. Het kan zijn dat we in gesprek zijn met iemand anders, maar laat in ieder geval een bericht achter met je naam, geboortedatum en de naam van de instelling waar je je op dit moment bevindt.

Eventueel kun je de instelling ook vragen of zij namens jou een mailtje willen sturen naar info@bureaumhr.nl.

Bureau MHR - Ik ben aangehouden

Ik kom binnenkort vrij. Waar moet ik me melden?

Goed om te horen dat je binnenkort vrij komt en terug kan naar familie en vrienden. Maar soms zijn familie en vrienden niet in staat om je verder op weg te helpen. Als je wilt kunnen wij je helpen na je detentie. We kunnen je helpen met praktische zaken als het aanvragen van een uitkering, huisvesting of werk. Maar ook zullen we je helpen met het verbeteren van je relatie met familie, ouders en eventueel je partner. Onze medewerkers, vaak met een niet-westerse achtergrond, hebben professionele en maatschappelijke ervaring met jongeren die net als jij vrij kwamen na detentie.

Dus kom je binnenkort vrij en wil je hulp na je detentie, neem dan zeker even contact met ons op of laat de instelling namens jou contact opnemen. Bellen kan naar 070-3697531 of naar mobiel 06-28847014. Eventueel kan er ook een mail worden gestuurd naar info@bureaumhr.nl

Bureau MHR - Ik ben vrijgekomen

Ik wil leren & werken. Maar hoe?

Werk vinden als ex-gedetineerde is vaak niet eenvoudig. Wij komen het dagelijks tegen in ons werk. Daarom hebben wij voor jou PreJOB opgezet. Dat is een speciaal programma waarbij we je helpen om te zoeken naar een leuke opleiding of werk waar je het naar je zin zal hebben. Wij werken met een aantal opleidingsinstituten en bedrijven samen om je weer aan het leren of het werken te krijgen. Zo proberen we je te ondersteunen bij het werken aan een nieuwe toekomst na je detentie. Soms is ook een Verklaring Omtrent Gedrag nodig om weer een studie of aan werk te beginnen. Ook hierbij kunnen we je helpen.

Dus wil je weer aan de slag met school of een studie? Of wil je dit combineren met werk? Neem dan eens contact met ons op. Samen gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. Je bent niet de eerste waarvoor we een leuke opleiding of werk hebben kunnen vinden. Bel ons eens via 070-3697531 of 06-28847014. Een mailbericht kan ook via info@bureaumhr.nl.

Bureau MHR - Ik wil leren & werken
Ik kom vrij

Kom je binnenkort vrij of ben je net vrij gekomen? En wil jij echt werk maken van je toekomst? Gewoon een baan of terug naar school en een diploma halen? Dan ondersteunt Bureau MHR je bij die kans! Forsa!

Lees meer
Mijn zoon of broer

Moeders en zussen kunnen deelnemen aan het empowermentprogramma Al Nour (het licht). Voor de vaders en broers hebben we het programma Horizon ontwikkeld. Vraag ons eens naar de programma's. 

Lees meer
Ik ben slachtoffer

Samen met Slachtofferhulp Nederland worden de mogelijkheden en verwachtingen doorgenomen voor een contact tussen slachtoffer en (jeugdige) dader via een bepaalde bemiddelingsvorm. 

Lees meer
Over ons

Het Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie (MHR) zet zich in voor het bespoedigen van de rehabilitatie en re-integratie van jeugdige daders in hun omgeving en in de maatschappij in het algemeen.

Lees meer

Goed geregeld

Bureau MHR heeft het goed geregeld keurmerk behaald.

Lees meer Wordt vrijwilliger

Duurzaamheid

Onze vestiging aan de Steenwijklaan is duurzaam verbouwd. Deze verbouwing is mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

Fonds 1818
FORSA! ICT-processen zijn op maat gemaakt door:
FORSA! ICT-processen zijn op maat gemaakt door FoxWay
FORSA! wordt mede mogelijk gemaakt door:
FORSA! wordt mede mogelijk gemaakt door Eljoghrafi