Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie: Antwoord op maatschappelijke problemen.

Een familielid heeft problemen. Hoe kan ik hem helpen?

Het kan zijn dat u als vader, moeder, broer, zus, collega of vriend gewoon ziet dat het met iemand na zijn detentie niet goed gaat. Of misschien met iemand die gewoon het slechte pad op gaat. Niet meer naar school, niet meer naar zijn werk. Vaak van huis weg en misschien ook geldproblemen. Als u te maken hebt met een bekende die een (ex)-gedetineerde is, dan kunt u ook terecht bij ons. Vaak genoeg bellen er mensen naar ons voor een advies. Maar ook vaak genoeg proberen we in contact te komen met de betreffende persoon.

Vaak is een kort praatje of een beetje aandacht al genoeg. Wij hebben programma's om ex-gedetineerden weer aan het werken en leren te krijgen, maar ook te helpen met allerlei praktische zaken. Kent u een ex-gedetineerde die wel wat aandacht en hulp kan gebruiken? Neem dan eens contact op met 070-3697531 of 06-28847014. Ook kan er altijd een mailtje worden gestuurd naar info@bureaumhr.nl.

Bureau MHR - Familielid heeft problemen

Ik ben slachtoffer. Wat kan Bureau MHR voor mij doen?

Bureau Maatschappelijk Herstel & Rehabilitatie is er ook voor u als slachtoffer. Vaak genoeg blijft u als slachtoffer met bepaalde vragen zitten. Samen met Slachtofferhulp Nederland worden de mogelijkheden en verwachtingen doorgenomen voor een contact tussen slachtoffer en (jeugdige) dader. Er wordt een bemiddelingsvorm gekozen waarbij zowel dader als slachtoffer en hun omgeving tot het beste herstel kunnen komen. In een herstelgesprek krijgt de dader de kans iets goed te maken richting u als slachtoffer. Het is een moment waarop de jeugdige dader moreel kan worden opgevoed en zich bewust kan worden van de consequenties van zijn/haar daad. De meeste daders willen uiteindelijk niet als slecht mens door het leven gaan. De ervaring leert dat slachtoffers na een herstelgesprek het voorval beter kunnen loslaten en de draad van het leven weer kunnen oppakken.

Wij hebben al veel kunnen betekenen voor vele slachtoffers. Mensen zoals u. Wilt u eens uw verhaal kwijt? Bel ons eens op 070-3697531 of naar 06-28847014. Ook kunt u ons mailen via info@bureaumhr.nl.

Bureau MHR - Ik ben slachtoffer

Aanmelden? Een kwestie van gewoon doen. Alles in vertrouwen.

Dagelijks melden zich (ex)-gedetineerden, ouders, broers, zussen en slachtoffers. Wellicht een grote stap. Maar toch vragen wij om die stap te maken. Alles wat er besproken wordt vindt plaats in alle vertrouwelijkheid. Onze medewerkers zijn zeer ervaren in het omgaan met moeilijke onderwerpen. Samen bespreken we ook de moeilijke onderwerpen, maar alles met het doel om het op te lossen.

Op deze pagina vindt u een online aanmeldingsformulier. Hierop kunt u uw naam en contactgegevens achterlaten en uzelf of iemand anders aanmelden voor een van onze programm's. Na het ontvangen van het formulier neemt een van onze medewerkers persoonlijk contact op. Na het gesprek kan er altijd nog een afspraak worden gemaakt voor een ontmoeting en een uitgebreider gesprek. Desnoods bezoeken we personen die zijn gedetineerd in de gevangenis.

Vul voor hulp, advies, informatie, vraag of een gesprek eens het formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Werkt u samen met jongeren op professionele basis? En heeft u een jonge (ex)gedetineerde die u wilt aanmelden voor ons programma? Ook dan kunt u gebruik maken van het formulier.

Aanmeldingsformulier

Uw gegevens

Gegevens aan te melden persoon

Ik kom vrij

Kom je binnenkort vrij of ben je net vrij gekomen? En wil jij echt werk maken van je toekomst? Gewoon een baan of terug naar school en een diploma halen? Dan ondersteunt Bureau MHR je bij die kans! Forsa!

Lees meer
Mijn zoon of broer

Moeders en zussen kunnen deelnemen aan het empowermentprogramma Al Nour (het licht). Voor de vaders en broers hebben we het programma Horizon ontwikkeld. Vraag ons eens naar de programma's. 

Lees meer
Ik ben slachtoffer

Samen met Slachtofferhulp Nederland worden de mogelijkheden en verwachtingen doorgenomen voor een contact tussen slachtoffer en (jeugdige) dader via een bepaalde bemiddelingsvorm. 

Lees meer
Over ons

Het Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie (MHR) zet zich in voor het bespoedigen van de rehabilitatie en re-integratie van jeugdige daders in hun omgeving en in de maatschappij in het algemeen.

Lees meer

Goed geregeld

Bureau MHR heeft het goed geregeld keurmerk behaald.

Lees meer Wordt vrijwilliger

Duurzaamheid

Onze vestiging aan de Steenwijklaan is duurzaam verbouwd. Deze verbouwing is mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

Fonds 1818
FORSA! ICT-processen zijn op maat gemaakt door:
FORSA! ICT-processen zijn op maat gemaakt door FoxWay
FORSA! wordt mede mogelijk gemaakt door:
FORSA! wordt mede mogelijk gemaakt door Eljoghrafi